Vrouwen Heerenveen werken aan doorstart

26 april 2011, 18:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen maakte een kleine twee weken geleden bekend na dit seizoen te stoppen met het vrouwenproject. Dat leidde tot teleurgestelde en boze reacties bij de speelsters. Maar mogelijk spelen zij na de zomer toch nog gewoon Eredivisievoetbal. De Friezinnen zijn namelijk druk in de weer met het maken van een doorstart.

Om vrouwenvoetbal te kunnen spelen is een bedrag van 200.000 euro nodig. De KNVB hoest daar 150.000 euro van op. SC Heerenveen wil het gat van 50.000 euro niet meer overbruggen, maar sponsoren van de ploeg steken nu de helpende hand toe. Zij proberen het bedrag alsnog bij elkaar te harken. De teller staat al op 37.000 euro. Logistic Services is met 25.000 euro de meest gulle gever.

Willem II, AZ en FC Utrecht maakten in een eerder stadium wereldkundig te stoppen met damesvoetbal. De Utrechters maken echter een doorstart. Indien de heren van RBC zich handhaven in de Jupiler League, treden de Roosendaalers wellicht ook toe tot de eredivisie voor vrouwen, zo lieten ze vorige week weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen