Van der Wiel ontbreekt voorlopig bij Ajax

20 januari 2012, 14:02   Bijgewerkt: 20 januari 2012, 14:29

Zijn liesklachten blijven Gregory van der Wiel dwarszitten. De rechtsback van Ajax mist zondag de competitietopper tegen AZ en is vermoedelijk ook niet op tijd fit voor de klassieker tegen Feyenoord, zondag 29 januari in de Rotterdamse Kuip.

"Greg heeft teveel last van zijn lies. Hij wil zich vrij voelen en nu kan hij dat niet. Samen met hem en de medische staf is besloten om hem eerst te laten genezen zodat hij honderd procent fit is. Anders komt hij in een vicieuze cirkel terecht waarin hij maar blijft spelen en niet volledig herstelt", zegt trainer Frank de Boer op Ajax.nl. Hetzelfde geldt volgens De Boer voor Derk Boerrigter. Beide spelers zijn nog zo'n twee weken uitgeschakeld. De plek van Van der Wiel rechts achterin werd donderdag, in het bekerduel met AZ, overgenomen door Ruben Ligeon. Bij absentie van Boerrigter werd de voorhoede gevormd door Siem de Jong, Miralem Sulejmani en Ismail Aissati.

In de competitiewedstrijd tegen AZ, komende zondag, ontbreken ook Kolbeinn Sigthorsson, Derk Boerrigter en Nicolai Boilesen wegens blessures bij Ajax. Lorenzo Ebecilio keert na een blessureperiode hoogstwaarschijnlijk terug in de selectie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen