Van Rhijn: "Het gaat mij puur om het perspectief"

Koen Freriks
14 maart 2012, 17:44

Ricardo van Rhijn ontpopt zich bij Ajax de laatste tijd tot een waardige vervanger van Gregory van der Wiel. Het aanstormende talent staat echter nog maar een paar maanden onder contract bij de Amsterdammers. De verdediger zal in principe verlengen, maar wil wel genoeg perspectief geschetst zien.

Dat lijkt in principe geen probleem. Van Rhijn is de vaste vervanger van Gregory van der Wiel en die vertrekt aankomende zomer vrijwel zeker naar Valencia. "Het is mijn intentie nog vele jaren bij Ajax te blijven, dus ik hoop dat we er snel uitkomen", zegt Van Rhijn in Voetbal International. "Het is geen financieel verhaal. In deze fase van mijn carrière speelt geld geen rol, dat komt later allemaal wel. Het gaat mij puur om het perspectief dat ik als voetballer bij Ajax wil hebben. Daar zal ik het binnenkort met de trainer over hebben en dan hak ik de knoop door."

Van Rhijn brak dit seizoen door onder trainer Frank de Boer. Volgens het twintigjarige talent heeft hij dat mede te danken aan de vele trainingen in het krachthonk. "Ik ben vorig jaar begonnen met extra fysieke arbeid. Na de training dook ik vaak het krachthonk in om mijn hele lichaam sterker te maken. En ik ben specifiek aan mijn zwakkere punten gaan werken", die Van Rhijn vervolgens feilloos opnoemt. "Mijn kopduels kunnen beter, in balbezit vind ik mezelf nog wat te onrustig en ik wil meedogenlozer in de persoonlijke duels worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen