Owen lijkt op weg naar Old Trafford

Ger
1 augustus 2005, 17:40

Manchester United is de grootste kanshebber om Michael Owen over te nemen van Real Madrid. Volgens diverse Engelse bronnen zijn Liverpool en Arsenal niet in de markt voor de aanvaller, waardoor een overgang van Owen naar Old Trafford ineens heel dichtbij komt.

Real Madrid wil de 25-jarige Owen van de hand doen, nadat de club Julio Baptista en Robinho vastlegde. Liverpool, de oude club van Owen, is geen kandidaat om de aanvaller over te nemen. Trainer Rafael Benitez liet weten: "We zoeken een centrale verdediger en geen spits. Een transfer van Owen is niet aan de orde." 

Ook Arsenal is niet in de markt voor de Engelse international. Trainer Arsene Wenger: "We hebben geen bod uitgebracht op Owen. Op dit moment ben ik niet op zoek naar een aanvaller. Mijn prioriteiten liggen op het versterken van andere posities in het team." 

Ondanks de aanwezigheid van aanvallers Ruud van Nistelrooy, Wayne Rooney, Louis Saha en Alan Smith, zou Manchester United Owen graag een contract aanbieden. Het bestuur heeft trainer Alex Ferguson al laten weten dat de financiële middelen aanwezig zijn. Real zou circa 16 miljoen euro willen ontvangen voor Owen. 

Geruchten dat United spelers zou moeten verkopen om de transfer te bewerkstelligen, doet technisch manager David Gill af als onzin. "Het geld ligt klaar voor Alex", aldus Gill. "Als de trainer een speler wil aantrekken die het team kan versterken, dan is het geld geen probleem. Maar het moet wel een echte versterking zijn voor de club."

Gill bezweert dat de overname door de Amerikaan Malcolm Glazer niet betekent dat United minder te besteden heeft op de transfermarkt. "Die geruchten heb ik vaak gehoord. Maar de familie Glazer heeft gezegd dat als een grote speler beschikbaar is, het geld ook voorhanden is om hem te halen. United is nog steeds in staat om topspelers te kopen." 

Owen kende een behoorlijk eerste seizoen bij Real, waarvoor hij zestien keer doel trof. Desondanks zat hij veel wedstrijden op de reservebank. Met het WK in Duitsland in het vooruitzicht, zou een transfer voor Owen niet slecht uitkomen. Bij Real lijken zijn kansen op speeltijd uiterst miniem door de aanwezigheid van Raul, Ronaldo, Robinho en Baptista.   

Op Old Trafford kan Owen in de spits uitstekend samenspelen met Wayne Rooney. De twee vormen ook het aanvalsduo van de nationale ploeg van Engeland. Slecht nieuws dus voor Ruud van Nistelrooij, die hard zal moeten vechten voor zijn plek in het elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen