Hiddink blij met Culina

30 september 2005, 19:02

Jason Culina heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij PSV. Eerder op de dag bereikten FC Twente en PSV een akkoord over een transfer van de middenvelder en inmiddels heeft Culina ook de medische keuring in Eindhoven goed doorstaan. "Jason is het type speler dat je er als trainer graag bij hebt", legt Guus Hiddink de aankoop van de Australiër uit.

"Voor FC Twente was hij een drijvende kracht. We hadden hem al langer op het oog, maar door personele problemen hebben we hem versneld naar Eindhoven gehaald", vertelt Hiddink. "Hij kan op diverse posities spelen en heeft veel kwaliteiten. Jason is een gedreven spelers, die je altijd graag in je selectie hebt."

De 25-jarige Culina kan spelen op de plaats van bijvoorbeeld Theo Lucius, die woensdag in de Champions League-wedstrijd bij Fenerbahce geblesseerd raakte. Zijn hamstringblessure bleek bij een nadere controle weliswaar niet ernstig, maar desondanks houdt PSV er rekening mee dat Lucius maximaal een maand buitenspel staat.

"Normaal staat voor een dergelijke spierblessure vier weken", weet Hiddink, "maar ik verwacht dat hij relatief snel kan herstellen." De coach kan zondag al een beroep doen op Culina, die de medische keuring goed doorstond. FC Twente vond het bod van PSV eerder deze week nog te laag. De middenvelder had in Enschede nog een contract tot medio 2006. Culina kwam in Nederland eerder uit voor Ajax en De Graafschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen