Titelverdediger CSKA Moskou thuis onderuit

20 oktober 2005, 19:24

De eerste grote verrassing in de groepsfase van het UEFA Cup toernooi is een feit. Titelverdediger CSKA Moskou verloor in eigen stadion met 1-2 van Olympique Marseille. De Russen moeten nu over twee weken in Heerenveen op zoek naar eerherstel.

De overwinning van Marseille was volledig verdiend. CSKA, dat speelde zonder sterspelers Vagner Love en Carvalho, was geen schim van de ploeg die vorig seizoen elke tegenstander een spoedcursus countervoetbal gaf. Halverwege de eerste helft zette Lamouchi Marseille op voorsprong, door een knappe voorbereidende actie van Franck Ribery koppend af te ronden.

Nog voor rust was het drama voor CSKA compleet. Wilson Oruma profiteerde van een flater in de Russische defensie en bediende ploeggenoot Niang: 0-2. Vlak na deze treffer kreeg CSKA de mogelijkheid om vanaf elf meter de aansluitingstreffer te maken, maar doelman Barthez stopte de inzet van aanvoerder Ignashevich.

Pas tien minuten voor tijd slaagde invaller Vagner Love er in om een bres te slaan in de Franse defensie. De treffer van de Afrikaan kwam echter te laat om een nederlaag af te wenden. Door deze nederlaag zal CSKA over twee weken moeten winnen van SC Heerenveen om plaatsing voor de derde ronde in eigen hand te houden.