Zweden en Zuid-Korea gelijk, Rosenberg scoort

12 november 2005, 15:23

Markus Rosenberg heeft Zweden weerhouden van een nederlaag. De spits van Ajax maakte in Seoul het tweede Zweedse doelpunt in een oefeninterland tegen Zuid-Korea, de ploeg van bondscoach Dick Advocaat. Met zijn treffer bepaalde Rosenberg de eindstand op 2-2.

Het duel tussen Zweden en Zuid-Korea, die allebei al gekwalificeerd zijn voor het WK in Duitsland, was hoogst vermakelijk. Al na zeven minuten opende Jung Hwan-Ahn de score voor de Koreanen, maar twee minuten later was het alweer gelijk. Johan Elmander, in het verleden actief voor onder meer Feyenoord en NAC Breda, was de maker van het Zweedse doelpunt. Na rust leek Yong-Chui de thuisploeg alsnog naar de zege te schieten, maar Rosenberg voorkwam dat door vijf minuten later de Zweden voor de tweede maal op gelijke hoogte te zetten.