Pieckenhagen wil langere celstraf voor Hoyzer

13 januari 2006, 13:52

In Duitsland wordt met spanning gewacht op de uitspraak in de beroepszaak tegen ex-scheidsrechter Robert Hoyzer. De leidsman werd vorige maand veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij duels moedwillig gemanipuleerd had. Hoyzer tekende beroep aan tegen deze straf, maar Martin Pieckenhagen, de huidige doelman van Heracles Almelo, hoopt dat dit beroep wordt afgewezen. Hij stond in het doel in de beruchte wedstrijd tussen Hamburger SV en Paderborn en is dan ook duidelijk in zijn mening. "Twee jaar cel is nog veel te weinig!", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Hoyzer heeft inmiddels toegegeven dat hij geld heeft aangenomen om duels te beïnvloeden. Twee Kroatische broers zetten vervolgens veel geld in op de duels waar Hoyzer floot en verdienden daarmee een vermogen. Het sleutelduel in het proces tegen Hoyzer was de bekerwedstrijd tussen Hamburger SV en het bescheiden Paderborn. Als doelman van Hamburger SV maakte Martin Pieckenhagen het bedrog van Hoyzer van dichtbij mee. De Duitse doelman krijgt nog altijd vuur in zijn ogen wanneer hij terugdenkt aan die beruchte wedstrijd.

Hoyzer

Hoyzer

Pieckenhagen voelde tijdens het duel wel nattigheid, maar aan omkoping dacht hij nog niet. "Natuurlijk snapten we er allemaal niets van, maar aan omkoping denk je niet. Zoiets houd je niet voor mogelijk. Je gelooft niet dat scheidsrechters steekpenningen krijgen om wedstrijden te beïnvloeden. Maar goed, dit schandaal heeft maar weer bewezen dat er in het voetbal niets onmogelijk is", zegt de sluitpost cynisch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen