Olympique Lyon hengelt naar Rosenberg

6 november 2006, 22:52

De kans is groot dat Markus Rosenberg in de winterstop zal vertrekken bij Ajax. De Zweed, die in Amsterdam amper meer aan spelen toe komt, staat in de belangstelling van Olympique Lyon. "Laten de clubs zich maar melden", zegt technisch directeur Martin van Geel in Voetbal International. 

Rosenberg kwam in de zomer van 2005 naar Ajax, maar wist tot op heden slechts sporadisch te overtuigen. In zijn eerste maanden streed hij met Angelos Charisteas om een basisplaats, maar geen van beide spitsen ontpopte zich tot de nieuwe aanvalsleider van Ajax. Om die reden haalde Ajax in de winterstop een nieuwe spits, Klaas-Jan Huntelaar. 

Na de winter speelde Rosenberg vooral als linksbuiten en frappant genoeg speelde hij op deze positie een aantal uitstekende wedstrijden. Dit seizoen zag trainer Henk ten Cate, mede door de ontwikkeling van Ryan Babel en de komst van Kenneth Perez, echter geen basisspeler in Rosenberg. De Zweed fungeert vooral als stand-in voor Huntelaar, maar komt in deze rol amper aan spelen toe.

Olympique Lyon ziet, in tegenstelling tot Ten Cate, wél brood in Rosenberg. De Franse topploeg wil de Zweed binnenhalen als vervanger van de geblesseerde Fred. Ajax lijkt niet onwelwillende tegenover een dergelijke overstap te staan. Aangezien ook de financiële kant van het verhaal geen probleem hoeft te vormen, lijkt de kans groot dat deze transfer daadwerkelijk tot stand zal komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen