Figo na dit seizoen tóch naar Al-Ittihad

5 januari 2007, 17:01   Bijgewerkt: 5 januari 2007, 17:13

Luis Figo krijgt toch nog zijn lucratieve transfer naar Saudi-Arabië. De Portugees wilde eigenlijk al deze winter naar het Saudische Al-Ittihad, maar kreeg daarvoor geen toestemming van zijn huidige club Internazionale. Inmiddels is echter duidelijk geworden dat de 34-jarige Figo komende zomer, als zijn contract bij Inter ten einde is, alsnog de overstap zal maken.

Naar verluidt krijgt de Portugese vleugelaanvaller liefst 4,5 miljoen euro betaald om één seizoen zijn voetbalkwaliteiten te tonen. 

Figo, die afgelopen zomer een punt zette achter zijn loopbaan als international, verdedigt sinds medio 2004 de kleuren van Inter. Daarvoor speelde hij achtereenvolgens voor Sporting Lissabon, FC Barcelona en Real Madrid. Zijn overstap van Barcelona naar Real Madrid, in de zomer van 2000, zorgde voor een ware volksopstand in Barcelona. In Madrid was Figo echter al snel succesvol. Twee jaar na zijn komst, in 2002, won hij met de club de Champions League.

In 2000 won Figo, mede dankzij zijn sterke optreden tijdens het EK in Nederland en België, de Gouden Bal. Een jaar later volgde de bekroning op zijn loopbaan toen hij verkozen werd tot FIFA Wereldvoetballer van het Jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen