Mancini: "Zlatan vergelijkbaar met Van Basten"

17 januari 2007, 14:21

Zlatan Ibrahimovic is hard bezig om uit te groeien tot één van de beste spitsen uit de historie van de Serie A. Althans, dat vindt Roberto Mancini, de huidige trainer van de Zweed bij Inter. Volgens Mancini is Ibrahimovic nu al vergelijkbaar met Marco van Basten en heeft de oud-Ajacied bovendien zijn beste jaren nog voor zich.

Ibrahimovic vertrok medio 2004 van Ajax naar Juventus, waar hij zich al snel ontwikkelde tot een spits van internationale klasse. In het seizoen 2005/2006 presteerde de Zweed aanmerkelijk minder dan in het seizoen daarvoor, maar Inter-trainer Roberto Mancini durfde het toch aan om hem naar Milaan te halen. 

Mancini vergelijkt Ibrahimovic zelfs met Marco van Basten. "Van Basten is één van de beste spitsen ooit, omdat hij zijn enorme klasse koppelde aan veel doelpunten. Ibrahimovic heeft deze klasse ook, maar hij scoort nog iets minder. Dat is geen probleem, hij heeft zijn beste jaren nog voor zich. Laten we niet vergeten dat Van Basten ook een paar jaar nodig had voordat hij zijn beste spel kon laten zien. Ik vind beide spelers dus vergelijkbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen