Manchester United maakt gehakt van AS Roma

Ger
10 april 2007, 22:50

Een ontketend Manchester United ontnam AS Roma dinsdagavond binnen twintig minuten het uitzicht op de halve finales van de Champions League. De overrompelde Italianen konden na de ongekend snelle achterstand (3-0) niet meer voorkomen dat ze één van de pijnlijkste nederlagen uit de clubgeschiedenis leden (7-1).

Ook voor Edwin van der Sar kwam de ruime zege op de Italianen meer dan gelegen. De doelman van Manchester United had schuld aan de nederlagen van vorige week tegen AS Roma (2-1) en Portsmouth (2-1) en lag de afgelopen dagen zwaar onder vuur in de Engelse media. Van der Sar speelde echter een solide wedstrijd en had geen schuld aan de enige Italiaanse treffer.

AS Roma kon op Old Trafford de indrukwekkende stormloop van de thuisclub niet stoppen. Michael Carrick zorgde in de tiende minuut voor de gewenste snelle openingstreffer van de thuisclub. Alan Smith en Wayne Rooney ontnamen de bezoekers binnen twintig minuten het uitzicht op een goed resultaat (3-0).

De vierduizend aanwezige Italianen op Old Trafford juichten niet meer toen Danielle De Rossi doelman Van der Sar in de 69e minuut met een fraai schot kansloos liet. Zij hadden zich veel meer voorgesteld van de tweede kwartfinale in de Champions League. Ze keken ontgoocheld toe hoe Patrice Evra de eindstand op 7-1 bepaalde.