Jong Oranje mist spelers van Ajax en AZ

Ger
18 mei 2007, 15:55   Bijgewerkt: 18 mei 2007, 16:07

Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan ondervindt hinder van de play-offs. De oefenmeester kan bij de start van de voorbereiding op het jeugd-EK nog niet over zijn voltallige selectie beschikken. De Haan ziet Arnold Kruiswijk (FC Groningen) en Erik Pieters (FC Utrecht) pas na het play-off duel tussen beide clubs op 20 mei bij de groep aansluiten.

Ook de spelers die met hun club om lijfsbehoud strijden (Janssen, Slory en Koenders) zullen zich later in Hoenderloo melden. Zij moeten op 20 en 24 mei nog voor hun clubs uit komen. De geselecteerde spelers van Ajax en AZ (Babel, Maduro en Emanuelson, Jenner, Donk, Lens en Waterman) zullen pas op 27 mei, na hun laatste play-off duel, kunnen aansluiten. Zij zullen de oefenduels tegen Marokko (22 mei) en de Suriprofs (28 mei) missen.

Daniël de Ridder van Celta de Vigo moet deze duels ook verstek laten gaan, hij heeft nog competitieverplichtingen en zal op 28 mei aansluiten. Tim Krul voegt zich op 22 mei bij de selectie. De doelman komt momenteel nog voor het Nederlands elftal onder de 19 uit. Hij is de vervanger van SC Heerenveen-keeper Agil Etemadi.

Het jeugd-EK gaat op 10 juni in het Abe Lenstra stadion van start. Jong Oranje speelt dan tegen de leeftijdsgenoten van Israël. De beloften van Portugal zullen dezelfde avond in het Euroborg-stadion uitkomen tegen Jong België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen