Preview Copa America: Argentinië topfavoriet

26 juni 2007, 08:00   Bijgewerkt: 26 juni 2007, 14:49

Met Argentinië als grote favoriet gaat vanavond in Venezuela de 42ste editie van de Copa America, het oudste internationale toernooi ter wereld, van start. De komende weken houdt FCUpdate je op de hoogte van al het nieuws. We blikken vooruit op 2,5 week Zuid-Amerikaans topvoetbal.

Groep A

Wat opvalt aan deze editie van de Copa America, is dat niveauverschil tussen de verschillende groepen enorm is. Groep A, met gastland Venezuela als groepshoofd, is met afstand de zwakste poule van het toernooi. De Venezolanen mogen dan wel groepshoofd zijn, maar dat heeft niets te maken met de voetballende kwaliteiten. Van alle deelnemende landen, heeft Venezuela immers de slechtste score op de eeuwige ranglijst van de Copa. In 45 duels op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap pakte het land pas tien punten. Gezien het feit dat het land nog altijd geen grote spelers heeft, lijkt uitgesloten dat Venezuela tijdens het komende toernooi een einde maakt aan deze slechte score.

Uruguay en Peru zijn de favorieten in Groep A. De Uruguayanen hebben op papier de beste selectie, terwijl ook Peru over een aantal uitstekende spelers beschikt, onder wie PSV'er Jefferson Farfan. Verwacht wordt dan ook dat beide landen zich zullen plaatsen voor de volgende ronde. Bolivia, het vierde land in de groep, zal met Venezuela moeten strijden om de derde plaats. De twee beste nummers drie van de drie groepen gaan immers ook naar de kwartfinale.

Groep B

{image[245402][right-half][Zinha]}Waar Groep A geen enkel land bevat dat vorige zomer actief was op het WK, zitten er in Groep B liefst drie WK-gangers. Naast Copa America-titelverdediger Brazilië zijn immers ook Mexico en Ecuador, twee landen die evenals Brazilië zelfs de laatste zestien bereikten bij het WK, ingedeeld in deze loodzware groep. Chili, dat toch ook geen slecht team heeft, heeft de pech dat het bij deze ijzersterke landen in de groep terecht gekomen is. De Chilenen, in 1998 en 2002 nog actief op het WK, lijken dan ook kansloos voor een plaats in de kwartfinale.

Brazilië is uiteraard de grote favoriet in deze groep, maar het zal bijzonder interessant worden hoe de Brazilianen het ervan af brengen. Sterren als Ronaldinho en Kaka ontbreken immers, waardoor er een soort B-team op het veld staat. Nu heeft ook dit B-team voldoende kwaliteit om het ver te schoppen, maar het zal interessant worden om te zien wat voor voetbal de nieuwe bondscoach Dunga zijn elftal laat spelen. In deze zware poule krijgt Brazilië geen tijd om rustig in het toernooi te groeien, de nieuwe Kanaries moeten er direct staan. Om te beginnen op 27 juni, in Puerto Ordaz tegen Mexico.

Groep C

{image[241203][left-half][Paraguay]}Evenals Groep B, bevat ook Groep C drie teams die present waren op het WK in Duitsland. Maar, voor twee van deze drie teams (Paraguay en de Verenigde Staten) duurde het WK slechts drie potjes. Met name Paraguay wist in Duitsland geen seconde te overtuigen, Team USA had simpelweg pech dat het in een loodzware groep terecht kwam met Italië, Ghana en Tsjechië. Dat de Amerikanen goed kunnen voetballen, bleek echter uit feit dat de latere wereldkampioen Italië er niet verder kwam dan een gelijkspel. Bovendien won de ploeg eerder deze week nog de Gold Cup, het Noord-Amerikaanse kampioenschap. 

Naast Paraguay en de VS maken ook Argentinië en Colombia deel uit van deze groep. Argentinië, dat in tegenstelling tot Brazilië op volle oorlogssterkte naar Venezuela gekomen is, is dé topfavoriet voor de eindzege. Met spelers als Messi, Crespo, Tevez, Riquelme, Veron, Ayala, Zanetti en Mascherano heeft coach Basile een selectie die op papier zijn gelijke niet kent bij dit toernooi. Bovendien zal de ploeg azen op revanche, want tijdens de vorige Copa America werden de Argentijnen in de finale pas na strafschoppen verslagen door Brazilië. De laatste eindzege van de Argentijnen dateert alweer van 1993. De hoogste tijd dus om weer eens te oogsten, vindt men in Argentinië. 

Speelschema kwartfinale

7 juli 2007: Winnaar Groep A- 2e nummer drie (1)

7 juli 2007: Beste nummer drie- Nummer twee Groep B (2)

8 juli 2007: Winnaar Groep B- Nummer twee Groep C (3)

8 juli 2007 Winnaar Groep C- Nummer twee Groep A (4)

Speelschema halve finale

10 juli 2007: Winnaar duel 1- Winnaar duel 2 (5)

11 juli 2007: Winnaar duel 3- Winnaar duel 4 (6)

Finale

15 juli 2007: Winnaar duel 5- Winnaar duel 6

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen