Robben: "Fantastisch gevoel bij binnenkomst"

23 augustus 2007, 18:32   Bijgewerkt: 23 augustus 2007, 20:40

Arjen Robben is donderdag gepresenteerd als nieuwe speler van Real Madrid. Samen met Gabriel Heinze, die overkomt van Manchester United, werd de geboren Bedummer geïntroduceerd door clubvoorzitter Ramón Calderón. Robben, die met succes de medische keuring doorkwam, zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Real, dat maar liefst 36 miljoen euro voor de aanvaller betaalt aan zijn oude club Chelsea.

In zijn nieuwe thuishaven Stade Santiago Bernabéu werd hij onthaald met een warm welkom. Ongeveer 7000 fans wachtten de twee nieuwe aanwinsten op, maar vooral de 23-jarige Nederlandse vleugelspits werd enthousiast toegejuicht. De international van Oranje poseerde vol trots met het maagdelijk witte shirt van De Koninklijke, waar nog wel een rugnummer bij gekozen moet worden. Calderón herinnerde vervolgens de buitenwereld er nog even aan dat Robben een van de namen was die híj had beloofd. "Het heeft even geduurd om de transfer af te ronden, maar hij is een van de spelers, die ik in mijn verkiezingscampagne had beloofd te halen", zei de preses zelfgenoegzaam.

Daarna schoof Robben voor het eerst aan bij de veelverwachtende Spaanse pers."Het was een fantastisch gevoel om onder luid applaus van de fans het stadion binnen te komen. Ik geniet van elke minuut", zei Robben vol tevredenheid. "Real heeft alles gedaan om mij hier naartoe te halen. Dat geeft me een goed gevoel. Ik heb bij Chelsea bijna elke prijs gewonnen, maar door blessures kon ik niet altijd mijn beste spel laten zien. Ik hoop dat hier wel te doen. Dit is voor mij een nieuwe start."

Robben wordt in Madrid onderdeel van een ware Nederlandse enclave. Met Ruud van Nistelrooy, Royston Drenthe en Wesley Sneijder begint Real Madrid toch sterk oranje te kleuren. Robben begon zijn loopbaan bij FC Groningen, waar hij via PSV een transfer verdiende naar topclub Chelsea. In twee seizoenen op Stamford Bridge kon hij wel indruk maken, maar lieten veel blessures hem een groot aantal van de wedstrijden aan de kant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen