Vennegoor helpt Celtic weg langs Krul te vinden

11 augustus 2007, 15:22   Bijgewerkt: 11 augustus 2007, 15:29

Celtic heeft haar eerste zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Falkirk won de regerend kampioen met 1-4. Gemakkelijk ging dat echter niet, want tot een kwartier voor tijd stond het, mede door goed keeperswerk van Falkirk-doelman Krul, 1-1.

Falkirk kwam al na vijf minuten op voorsprong via Higdon. Een klein half uurtje later kwam Celtic langszij door een eigen doelpunt van Milne, maar verder kwam de formatie van manager Gordon Strachan lange tijd niet. Pas een kwartier voor tijd slaagde Celtic er in om de beslissing te forceren, toen Miller de 1-2 binnenschoot.

Twee minuten later was het verzet van Falkirk definitief gebroken. De ongelukkige Milne moest aan de handrem trekken bij Jan Vennegoor of Hesselink en kreeg rood. De toegekende vrije trap werd fraai binnengeschoten door Nakamura. Luttele minuten later zorgde Vennegoor of Hesselink hoogstpersoonlijk voor de 1-4.