Samaras: "Ik kan hier een nieuwe start maken"

27 september 2007, 12:03

Georgios Samaras wil er alles aan doen om alsnog te slagen bij Manchester City. De Griekse spits kreeg deze zomer te horen dat hij niet in de plannen van de nieuwe manager Sven-Göran Eriksson paste, waarna een transfer onvermijdelijk leek. Samaras bleef echter en probeert zich nu terug te knokken in het eerste elftal.

Samaras kwam in de competitie nog niet in actie, maar kreeg afgelopen dinsdag een kans in de Carling Cup-wedstrijd tegen Norwich. De voormalig spits van Heerenveen greep deze kans met beide handen aan, door de winnende goal te maken.

Nu bovendien Valeri Bojinov in de lappenmand zit en nieuweling Rolando Bianchi kampt met aanpassingsproblemen, hoopt Samaras zijn basisplaats te behouden. "Andere spelers zouden, in mijn situatie, waarschijnlijk al lang weg zijn geweest. Zo zit ik echter niet in elkaar, ik wil hier vechten voor mijn plaats. Ik kan hier een nieuwe start maken, daar ben ik van overtuigd."

Manchester City is deze zomer een nieuwe weg in geslagen. Coach Eriksson heeft de speelstijl wat aangepast en dat bevalt Samaras wel. "We spelen nu meer echt voetbal, het combinatiespel loopt beter. Dit lijkt meer op het type voetbal dat ik gewend bent vanuit Nederland", zegt hij in de Manchester Evening Post.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen