Van Gaal: "Zware, maar niet onoverkomelijke groep"

9 oktober 2007, 14:44   Bijgewerkt: 9 oktober 2007, 14:52

In Alkmaar is gematigd positief gereageerd op de loting voor de groepsfase van de UEFA Cup. Met FC Zenit, Everton en 1.FC Nürnberg treft AZ drie tegenstanders, die kwalitatief zeker niet onderdoen voor Noord-Hollanders. Het Griekse Larissa, dat op 29 november naar het DSB Stadion komt, is het lelijke eendje in de groep.

"Aan de deelnemende clubs kun je wel zien dat de kwaliteit van de UEFA Cup echt omhoog is gegaan, en dat komt ook tot uiting in onze poule. Het is een zware maar geen onoverkomelijke loting, ik denk wel zwaarder dan de voorgaande jaren. Wel vind ik het een aantrekkelijke poule qua diversiteit aan clubs", oordeelt coach Van Gaal.

De coach van de Alkmaarse club ziet voldoende pluspunten. "We hebben dit jaar wel als voordeel dat we de laatste wedstrijd tegen Everton thuis voor ons eigen fanatieke publiek spelen zodat we eventueel opgelopen schade nog zouden kunnen herstellen. Ook zijn de te bereizen afstanden goed te overzien."

Van Gaal verheugt zich bovendien op het treffen met FC Zenit, de ploeg van coach Dick Advocaat. "Het is leuk om Dick Advocaat weer te ontmoeten, hij doet het erg goed daar. Ik hoop dat de omstandigheden de laatste week van oktober nog redelijk goed zijn wanneer we daar in actie komen."

Bron: AZ.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen