'PSV meldt zich bij Twente voor Rutten'

9 november 2007, 10:20   Bijgewerkt: 9 november 2007, 10:27

PSV heeft FC Twente kenbaar gemaakt dat het interesse heeft in trainer Fred Rutten. Dat heeft Twente-preses Joop Munsterman bevestigd, meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant heeft PSV Munsterman officieel laten weten dat het een gesprek wil met Kees Ploegsma, de zaakwaarnemer van Rutten.

Nu Martin Jol geen interesse lijkt te hebben in de openstaande functie van hoofdtrainer bij PSV, is Rutten plotseling de belangrijkste kandidaat geworden om Ronald Koeman op te volgen in Eindhoven. Toch wil Twente-preses Munsterman niet op de zaken vooruit lopen. "Fred heeft een contract bij ons. Wij houden ons daaraan en ik neem aan dat hij dat ook doet. In ieder geval hoop ik dat hij dat doet. En nee, ik weet niets van een clausule in zijn contract, er is geen clausule", reageert hij op de verhalen dat Rutten, door een clausule in zijn contract, te allen tijde transfervrij over zou kunnen stappen naar de ploeg uit Eindhoven.

Munsterman is dan ook niet van plan om Rutten zomaar te laten gaan. "We hebben hem niet voor niets hierheen gehaald. De intentie is om langjarig met hem verder te gaan en zeker niet om hem na anderhalf jaar alweer te laten gaan. We zijn gehecht aan Fred. Wat als hij toch gaat? Daar denk ik echt niet over na, daar wil ik ook niet over nadenken", aldus de preses van de club uit Enschede.

Rutten werd medio 2006 aangesteld als hoofdcoach van FC Twente, nadat hij daarvoor jarenlang werkzaam geweest was als assistent-coach bij PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen