Bossen betreurt rode kaart Meerdink

Ger
4 februari 2008, 00:12

Scheidsrechter Ruud Bossen heeft zondagavond toegegeven Martijn Meerdink ten onrechte van het veld te hebben gestuurd. De middenvelder van FC Groningen kreeg tegen Roda JC in de 25ste minuut een directe rode kaart vanwege een vermeende overtreding op Cheik Tioté.

Met tien man slaagden de noorderlingen er niet in om de 1-0 voorsprong vast te houden. Negen minuten voor tijd scoorde Andres Oper de gelijkmaker. "Op het moment dat ik daar stond vond ik het een overtreding met twee benen van achteren", zegt Bossen tegen Voetbal Insite. "Daar heb ik naar gehandeld."

Op de vraag of de arbiter na het zien van de beelden nog steeds achter die beslissing staat, is het antwoord helder: "Klopt. Ik ben het er niet mee eens."