PSV wederom beste van Nederland

20 april 2008, 16:16   Bijgewerkt: 20 april 2008, 21:40

PSV is voor de 21ste keer kampioen van Nederland geworden. De Eindhovenaren wonnen in Arnhem met 0-1 van Vitesse en verzekerden zich daarmee voor de vierde opeenvolgende keer van de landstitel. Danko Lazovic maakte vlak na rust het allesbeslissende doelpunt voor de ploeg van coach Sef Vergoossen.

Vanaf begin februari zat PSV dus op rozen, mede omdat titelrivalen Feyenoord en Ajax grossierden in onnodig puntverlies. PSV bleef als enige stabiel presteren en bouwde zodoende een flinke voorsprong op. Door deze voorsprong konden de Eindhovenaren het zich zelfs permitteren om punten te morsen in Utrecht (3-1 verlies), Kerkrade (1-1) en Nijmegen (0-0).

En hoewel Vitesse-coach Aad de Mos in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd nog stoer verkondigde dat zijn elftal PSV zou verslaan, bleken de Arnhemmers geen moment in staat om het titelfeestje van PSV te verzieken. De ploeg had zondag wel het meest balbezit, maar het deed er bijzonder weinig mee. Voorin kwamen de Arnhemmers kwaliteit en creativiteit tekort om de defensie van PSV echt in de problemen te brengen. PSV zette daar weinig tegenover, maar het was voor rust via Afellay (schot voorlangs) en Marcellis (kopbal over) wel het meest dicht bij een doelpunt.

Hiermee was de buit binnen voor PSV. Het beperkte zich vervolgens tot verdedigen en had het geluk dat Santi kolk zijn vizier niet op scherp had staan. De aanvaller van Vitesse had de 1-1 moeten maken, maar mikte een open kans net naast het doel van Gomes. Verder kwam Vitesse niet, waardoor PSV relatief eenvoudig de 21ste titel in ontvangst kon nemen.