Feyenoord stort in na rode kaart De Guzman

Ger
31 augustus 2008, 16:21   Bijgewerkt: 31 augustus 2008, 17:23

Na Ajax is ook Feyenoord al op de eerste speeldag tegen een verliesbeurt aangelopen. De Rotterdamse club ging met 3-1 onderuit bij Heracles Almelo. Een rode kaart voor Jonathan de Guzman luidde de nederlaag in.

Een Rotterdamse zeperd hing na de openingsfase van het duel allerminst in de lucht. André Bahia bezorgde Feyenoord al in de eerste minuut een droomstart met een doeltreffende kopbal. De Kuipbewoners, nog altijd met een fikse blessurelijst, bleven daarna druk houden op de thuisploeg. Doelman Martin Pieckenhagen van Heracles moest ingrijpen bij een afstandspegel van de herstelde Jonathan de Guzman en een kansrijke uitbraak van Leroy Fer.

Luinge

Luinge

Met tien man raakte Feyenoord de regie over de wedstrijd volledig kwijt. Heracles, dat met Douglas, Bas Dost en Sebastiaan Steur een geheel nieuwe voorhoede presenteerde, voetbalde zich in kort tijdsbestek enkele keren gevaarlijk richting het doel van Timmer. Waar een schot van Steur nog langs de kruising scheerde, daar had Douglas even later wel succes. Bij de tweede paal schoof hij een lage voorzet simpel binnen.

In de blessuretijd legde Karim Bridji uiteindelijk de pijnlijke eindcijfers voor Feyenoord vast: 3-1. Met wat meer geluk had Heracles zelfs een hogere score kunnen noteren. Zo kopte Steur onder meer bovenop de lat en zag Ricky van den Bergh een inzet tegen de paal stuiteren. Voor Gertjan Verbeek is het te hopen dat de ziekenboeg snel leegstroomt. Met het huidige spelersmateriaal heeft Feyenoord een te smalle basis om goed voor de dag te komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen