'Dinamo Boekarest vreest uit UEFA Cup te worden gezet'

20 september 2008, 09:32   Bijgewerkt: 20 september 2008, 09:47

Het wangedrag van de eigen fans tijdens de wedstrijd tegen NEC komt Dinamo Boekarest mogelijk zeer duur te staan. De UEFA is een onderzoek begonnen naar de ongeregeldheden in Nijmegen en bij Dinamo vreest men het ergste. "Wij zijn bang om uit de UEFA Cup te worden gezet," aldus algemeen manager Cristian Borcea.

Fans van Dinamo gooiden vuurwerk naar supporters van NEC, wat tientallen Nijmeegse fans er toe bracht om voortijdig het stadion te verlaten. Ook werd er wat vuurwerk op het veld gegooid en sloopten de Roemenen tientallen stoeltjes. De Dinamo-fans deden dit vermoedelijk onder invloed van drugs, aangezien stewards resten van cocaïne en heroïne in de toiletten van het Roemeense vak vonden.

De UEFA beslist op 25 oktober wat voor straf Dinamo opgelegd krijgt. Overigens kan ook NEC een boete aan de broek krijgen, aangezien de thuisclub de verantwoordelijkheid had om alle bezoekende fans te fouilleren. Op de officiële website van NEC laat directeur Jacco Swart weten de gebeurtenissen te betreuren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen