NEC baalt van wangedrag Dinamo-fans

Ger
20 september 2008, 00:16   Bijgewerkt: 20 september 2008, 00:43

NEC zit in zijn maag met het wangedrag van supporters van Dinamo Boekarest tijdens de slotfase van de UEFA Cup-wedstrijd in Nijmegen. Een deel van het thuispubliek moest donderdag op de vlucht voor vuurwerk dat vanuit het vak met Roemeense supporters tussen hen in werd gegooid.

"We betreuren het dat een fantastisch voetbalfeest voor een aantal NEC-supporters om zeep is geholpen", aldus Jacco Swart, algemeen directeur van NEC. Naast enkele aanhangers van de Nijmeegse club moest ook Youssef El-Akchaoui dekking zoeken. De verdediger, die op de grond lag voor een blessurebehandeling, kreeg een projectiel naar zijn hoofd geworpen.

"De waarnemer van de UEFA heeft uitgebreid rapport opgemaakt en hiervan verslag uitgebracht aan de UEFA. Het is op dit moment niet te overzien wat daarvan de gevolgen zijn voor Dinamo Boekarest en NEC", aldus de algemeen directeur.

Swart benadrukt dat er volop videobeelden zijn van de incidenten en dat de Roemeense politie, die ook in het stadion aanwezig was, er alles aan gaat doen om de daders op te sporen. Het vuurwerk is volgens Swart tijdens de toegangscontrole niet opgemerkt omdat het op plaatsen verstopt zat waar niet gefouilleerd mag worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen