Pranjic: "Zelfs voor vrijwel open doel ging het mis"

Ger
13 september 2008, 09:10   Bijgewerkt: 13 september 2008, 11:12

Voor SC Heerenveen waren de druiven zuur na de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Friese club overklaste Heracles Almelo, maar na negentig minuten was een puntje de magere oogst (2-2). "Dit is niet goed voor het zelfvertrouwen."

Al binnen twaalf minuten leek Heerenveen in het eigen Abe Lenstra Stadion op rozen te zitten. Danijel Pranjic hielp de thuisploeg aan een vlotte 2-0 voorsprong. Daarna liet de thuisclub diverse uitstekende kansen liggen om de score verder uit te bouwen. Heracles profiteerde en kwam met twee zeldzame uitvallen alsnog langszij door goals van Jan Wuytens en Bas Dost.

"Na de 2-0 hadden we de score absoluut moeten opvoeren", weet Pranjic. "Zelfs voor een vrijwel open doel slaagden we daar twee keer niet in. Zij scoorden vervolgens vlak voor rust - een heel beroerd moment - de 2-1. Daardoor gingen wij met een slecht gevoel naar de kleedkamer. In de tweede helft was ons voetbal minder sprankelend."

"In totaal hebben we vijftien kansen gehad. Heracles slechts drie, maar ze scoren wel twee keer", verzucht de Noorse oefenmeester. "Na onze 2-0 voorsprong had dit nooit een wedstrijd mogen blijven. Ik ben teleurgesteld in het resultaat en onze afwerking. Daarnaast zat het ons soms ook niet mee. Hopelijk hebben we de volgende keer wat meer geluk."

Met de nederlaag in het achterhoofd blikt Pranjic alvast vooruit naar het duel met Vitória Setúbal. De Friezen gaan donderdag bij de Portugezen op bezoek in de eerste ronde van de UEFA Cup. "Als wie die wedstrijd ook met een gelijkspel afsluiten, ben ik best tevreden. Een puntendeling in een uitduel is in Europees verband een goed resultaat."

"Uiteraard besef ik wel dat deze remise tegen Heracles niet goed is voor het zelfvertrouwen", gaat de Kroatische international verder. "We moeten ons maar vasthouden aan de positieve punten. De score was weliswaar in evenwicht, maar wij waren duidelijk de bovenliggende partij. Als we ons overwicht voortaan in meer doelpunten weten uit te drukken, is er niets aan de hand."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen