PSV moet smaakmaker Afellay mogelijk missen

14 november 2008, 14:48   Bijgewerkt: 14 november 2008, 14:59

Ibrahim Afellay moet de topper tussen Ajax en PSV mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder moest vrijdag de training laten schieten. "Hij heeft een tik opgelopen tegen AZ. Op dit moment verwacht ik niet dat hij zal kunnen spelen, maar misschien dat hij morgen wel weer op het trainingsveld staat. Dat moeten we dus afwachten", zegt coach Huub Stevens op de website van PSV.

De mogelijke absentie van smaakmaker Afellay zou een enorme klap zijn voor PSV, dat eigenlijk minimaal één punt moet pakken in de Amsterdam ArenA om de aansluiting met de top niet te verliezen. "We zullen altijd de rust bewaren. Ik geloof ook niet dat de druk bij ons ligt, maar als we verliezen staan we wel op zeven punten van Ajax. Al is dat natuurlijk niet onoverbrugbaar", blijft Stevens positief.

"We zitten in een moeilijke fase en daar willen we zo snel mogelijk uitkomen. Toch moeten we niet te veel naar Ajax kijken, maar naar onszelf. We gaan proberen om alles uit onze mogelijkheden te halen en we willen heel graag", vervolgt de coach, die hoop put uit de verloren bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen AZ (1-0). "Al kijk je natuurlijk het eerste naar het resultaat en dat was niet positief, maar uit alle wedstrijden haal je wel positieve elementen. Het antwoord dat de spelers woensdag op het veld gaven was redelijk positief. We hebben het AZ moeilijk gemaakt dus konden we met opgeheven hoofd vertrekken uit Alkmaar."

Overigens is Jan Kromkamp zeker niet beschikbaar. De rechtervleugelverdediger kampt met een blessure aan zijn enkel. Of Eric Addo en Jeremie Bréchet mee kunnen spelen, is nog onzeker. Beide spelers ondergaan zaterdag een laatste test.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen