Sulejmani loodst tien Ajacieden langs NEC

18 januari 2009, 16:23   Bijgewerkt: 18 januari 2009, 17:00

Marco van Basten schonk tijdens het trainingskamp in de winterstop wat extra aandacht aan Miralem Sulejmani, omdat hij vond dat de Serviër beslissender moest worden voor voor Ajax. Deze investering lijkt direct resultaat te hebben, want tegen NEC was Sulejmani met twee goals en één assist van grote waarde. Mede dankzij hem verliet Ajax Nijmegen met een knappe 2-4 zege.

De focus bij Ajax en NEC lag zondag centraal achterin. Beide teams begonnen met een ander duo in het hart van de defensie, dan voor de winterstop. Bij Ajax debuteerde nieuweling Robbie Wielaert in de basis naast Jan Vertonghen, terwijl NEC het voor het eerst moest stellen zonder de verkochte captain Peter Wisgerhof. Good-old Patrick Pothuizen nam diens plek in de verdediging over.

Namens Ajax was in deze fase alleen Suarez nog dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap stuiterde via NEC-doelman Babos en de paal terug het veld in. Verder oogde Ajax wat onwennig, waarbij vooral opviel dat de flanken te weinig benut werden. Suarez, Cvitanich en Sulejmani kropen veel naar binnen, terwijl ook vleugelverdedigers Schilder en Van der Wiel amper oprukten langs de zijlijn.

Uitgerekend de Ajax-aanvaller die in de eerste helft het minst had laten zien, Miralem Sulejmani, zette de wedstrijd vervolgens na de pauze naar zijn hand. Met een puike vrije trap zorgde hij voor de 0-1. Via Ramon Zomer kwam NEC snel weer langszij, maar met zijn tweede treffer van de middag zette Sulejmani de bezoekers uit Amsterdam enkele minuten later weer op voorsprong. Hij werd hierbij onbedoeld geholpen door NEC-verdediger Fernandez, die de bal terug het doelgebied in kopte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen