Rutten: "Natuurlijk ga ik niet alles bepalen"

17 april 2009, 14:55   Bijgewerkt: 17 april 2009, 16:49

Fred Rutten noemde zichzelf vrijdag 'een blij mens'. Bijna drie jaar na zijn vertrek uit Eindhoven keert hij terug bij PSV, als hoofdcoach. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor drie jaar en wil met de Brabanders op jacht gaan naar de eerste hoofdprijs uit zijn carrière als hoofdtrainer. Maar dat hij alle macht naar zich toe trekt bij PSV, zoals in media gesuggereerd werd, is volgens hem niet waar.

De laatste weken werd er al van alles gezegd en geschreven over het mogelijke eisenpakket van Rutten. Hij zou niet alleen hoofdcoach willen worden, maar ook azen een groot deel van de technische leiding. Bovendien zou hij als eis neergelegd hebben, dat hij zelf mag kiezen hoe zijn technische staf ingevuld wordt.

Rutten reageerde wat lacherig op deze geruchten. "Ik vind het altijd wel mooi om te zien wat er allemaal gezegd en geschreven wordt", zei hij. "Maar natuurlijk kan het niet zo zijn dat bij een grote club als PSV, één man alles bepaalt. Dat is ook niet zo. Alles gaat in goed overleg. Ook aan- en verkopen. Want ik ga niet over de financiën."

"Fred heeft vooral aangegeven dat hij intern met korte lijnen wil werken, zodat de besluitvorming snel kan gaan", vult algemeen directeur Jan Reker aan. "Daar hebben we ook duidelijke afspraken over gemaakt. Maar verder verandert er niet zo veel hoor, vergeleken met de periode dat Huub Stevens hier hoofdcoach was. Hopelijk woden alleen de resultaten wat beter", lacht de oud-trainer.

Als het aan Rutten ligt, gebeurt dat inderdaad. "Een club als PSV moet elk jaar meedoen om de bovenste plaatsen. Dit jaar lukte dat helaas niet, maar vanaf volgend seizoen hopen we weer bovenin mee te doen. Of we daarvoor spelers gaan halen? Oh, dat weet ik nog helemaal niet. Eerst moet ik een beeld krijgen van de huidige selectie, door de komende weken wat wedstrijden te bekijken. Maar als er de mogelijkheid is om een versterking te halen, zullen we dat niet nalaten."

"Ik ben in ieder geval heel blij dat ik bij zo'n mooie club mag werken", besloot Rutten, die in 2006 al door Guus Hiddink naar voren geschoven werd als zijn potentiële opvolger. Destijds koos PSV echter voor Ronald Koeman. Na korte periodes met Jan Wouters, Sef Vergoossen, Huub Stevens en nu dus Dwight Lodeweges op de bank, komt Rutten alsnog aan de beurt in Eindhoven. "Misschien is Guus Hiddink daarom vandaag ook wel een beetje een blij mens", glimlacht Rutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen