Rutten tekent voor drie seizoenen bij PSV

17 april 2009, 14:30   Bijgewerkt: 17 april 2009, 16:49

Fred Rutten is officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van PSV. De 46-jarige coach, die eerder vier jaar assistent-trainer was in Eindhoven, tekent een contract voor drie seizoenen. Hij volgt Huub Stevens op, die eerder dit jaar zijn biezen pakte. Sindsdien zat Dwight Lodeweges als interim-trainer op de bank bij PSV.

De komst van Rutten was al lang geen verrassing meer. Sinds Huub Stevens in januari de club verliet, werd Rutten al gezien als de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen. De coach had nog een doorlopend contract bij Schalke 04, maar dat probleem loste zichzelf op toen hij de laan uit gestuurd werd in Gelsenkirchen. Toen Rutten en Schalke vervolgens een akkoord bereikten over de ontbinding van het contract, stond niets een terugkeer van de trainer naar Eindhoven in de weg.

Met de 46-jarige Gelderlander haalt PSV een oude bekende in huis. In 2001 trad Rutten voor het eerst in dienst bij de Eindhovense club, als hoofd jeugdopleidingen. Amper één jaar later werd hij doorgeschoven naar het eerste elftal, waar hij vier seizoenen zou fungeren als assistent van hoofdcoach Guus Hiddink. Toen Hiddink in 2006 stopte leek Rutten zijn logische opvolger, maar PSV koos voor Ronald Koeman. Rutten stapte vervolgens over naar FC Twente, waar hij indruk maakte door zijn team niet alleen goed te laten spelen, maar ook prima resultaten te boeken.

Dat was ook in Eindhoven niet ongemerkt voorbij gegaan. Op het moment dat Ronald Koeman op de trein naar Valencia stapte, in oktober 2007, viel de naam van Rutten al snel als mogelijke opvolger. Een delegatie van PSV klopte aan bij de coach, maar hij koos er voor om FC Twente trouw te blijven. PSV ging daarna in zee met Huub Stevens, terwijl Rutten een half jaar later overstapte naar Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen