Volendam morele winnaar na gelijkspel in Kerkrade

25 april 2009, 20:39   Bijgewerkt: 26 april 2009, 00:21

Veel strijd, mooie goals, opportunistisch voetbal, kansen over en weer, een handvol gele en twee rode kaarten: Roda JC en FC Volendam maakten er zaterdag in Kerkrade een lekker potje degradatievoetbal van. Met de Noord-Hollanders, dankzij het 1-1 gelijkspel, als de morele winnaar. Boldizsar Bodor opende in de eerste helft de score, supersub Melvin Platje redde in de slotfase een punt voor Volendam.

Voor FC Volendam lonkt door de puntendeling directe handhaving in de Eredivisie. De ploeg is in punten gelijk gekomen met ADO Den Haag, dat zondag in eigen stadion tegen Feyenoord speelt. En met een thuisduel tegen het uitgespeelde FC Groningen en een uitduel bij hekkensluiter De Graafschap voor de boeg, zou het zomaar kunnen dat Volendam de Hagenaars nog passeert.

Met het gelijkspel tegen FC Volendam kreeg Roda JC zaterdag te weinig. De ploeg was vanaf het eerste minuut nét iets scherper en beter en kwam halverwege de eerste helft dik verdiend op voorsprong. Boldizsar Bodor was de doelpuntenmaker. De Hongaarse international nam een lange pass van Davy de Fauw in één keer op zijn schoen en passeerde zo doelman Verhoeven. Daarvoor was een bal van Edwin Linssen al op de lat gekomen, terwijl een schot van Sekou Cisse ternauwernood van de lijn gehaald werd door Volendam-verdediger Gerry Koning.

Deze missers kwamen Roda JC in de slotfase duur te staan, toen invaller Melvin Platje (wéér hij) via de kluts de 1-1 binnen kon schieten.