Pranjic krijgt gewenste transfer naar Bayern

Ger
22 juni 2009, 13:33   Bijgewerkt: 22 juni 2009, 15:36

De transfer van Danijel Pranjic naar Bayern München is eindelijk beklonken. De Duitse topclub werd het maandag eens met SC Heerenveen over de voorwaarden van de overstap. De Kroatische international, die voor drie seizoenen tekent, was zelf al akkoord met Bayern.

"Dit is een droom die uitkomt. Bayern München is absolute Europese top en hoort in de categorie Real Madrid, FC Barcelona", aldus Pranjic, die bij de rekordmeister komt te werken onder trainer Louis van Gaal. "Wat kan ik nog meer zeggen als een grote club als Bayern München me wil hebben."

De Kroaat maakte in de zomer van 2005 de overstap van Dinamo Zagreb naar Heerenveen. Hij reikte in Friesland tot 129 competitieduels, tien bekerwedstrijden en negentien Europese ontmoetingen. Hij scoorde in totaal 38 doelpunten voor Heerenveen. Het afgelopen seizoen was met 21 treffers zijn meest productieve.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern toonde zich ingenomen met de nieuwste aanwinst, met wie zelf al drie weken geleden een akkoord was gesloten. "Pranjic is een veelzijdige, op verschillende plaatsen inzetbare speler. Hij stond bovenaan het verlanglijstje van onze nieuwe trainer Van Gaal."

Pranjic, bruikbaar op de gehele linkerflank, is de zesde nieuweling in de selectie van Bayern. Eerder werden al Edson Braafheid, Mario Gomez, Anatoliy Tymoschuk, Ivica Olic en Alexander Baumjohann aangetrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen