Wasilewski krijgt 'tibianagel' in scheenbeen

9 september 2009, 09:40   Bijgewerkt: 10 september 2009, 14:31

Marcin Wasilewski gaat vandaag (woensdag) opnieuw onder het mes. Bij de verdediger van Anderlecht, die anderhalve week geleden een dubbele open beenbreuk opliep, wordt een zogenaamde 'tibianagel' in zijn scheenbeen geplaatst.

"Een tibianagel is een staaf die in het scheenbeen wordt aangebracht. Zowel boven als onderaan wordt die staaf vastgemaakt met twee schroeven", legt Kristof Sas, de clubarts van Anderlecht, uit. "Die tibianagel blijft voor een jaar zitten en moet daarna verwijderd worden. De schroeven zullen operatief verwijderd worden nog voor hij begint te voetballen. Dat moet, want aangezien één van de schroeven dicht tegen de enkel aan zit en net onder de huid, zou hij bij een trap op de voet teveel pijn voelen."

Overigens is Sas tevreden over de eerste fase van Wasilewski's herstelproces. "Alles verloopt heel gunstig. Was dat niet zo geweest, dan zou hij nog niet onder het mes mogen. Als medische staf hebben we er het volste vertrouwen in dat Marcin volledig zal herstellen. Een datum kunnen we echter niet plakken op zijn terugkeer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen