Simons "Zes keer 1-0? Dat is voldoende, hè"

23 oktober 2009, 10:40

Zeven keer kwam PSV dit seizoen binnen de lijnen voor een Europese wedstrijd, zes keer stapte de ploeg negentig minuten later met een 1-0 zege van het veld af. Enige uitzondering was de uitwedstrijd tegen Sparta Praag (2-2). Is PSV een Italiaanse ploeg geworden? "Nee hoor. Maar soms moet je zakelijk zijn", lacht Timmy Simons.

En zakelijk is PSV. Daarover kunnen Bnei Yehuda (twee keer), Cherno More Varna (twee keer), CFR Cluj en nu dus ook FC Kopenhagen meepraten. De zes duels waren niet met elkaar te vergelijken, maar het resultaat was hetzelfde: 1-0. Dat kan geen toeval meer zijn. "Nou, als team zijn we er inderdaad goed in om geduld te bewaren. Als het lang 0-0 blijft, raken we niet in paniek. We blijven vanuit de organisatie spelen en loeren op die ene kans. En als die kans komt, benutten we hem. Dat was tegen Kopenhagen ook zo, met Jonathan", stelt Simons tevreden vast.

Door geduld te bewaren, lok je volgens Simons vanzelf een kans uit. "Na een uur merk je altijd dat de scherpte een beetje afneemt bij de tegenstander. Dat was zaterdag tegen SC Heerenveen ook zo, toen wonnen we met 1-0. Het ziet er misschien niet spetterend uit, maar 1-0 is voldoende, hè", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

De uitgangspositie van PSV in de groep is nu riant. FC Kopenhagen en Cluj hebben al vier punten achterstand, Sparta Praag staat op drie punten. Met nog een thuiswedstrijd tegen de Tsjechen op het programma, heeft PSV de buit al bijna binnen. "Maar we moeten niet op onze lauweren gaan rusten", waarschuwt Simons. "We spelen over twee weken uit tegen Kopenhagen. Daar moeten we weer een goed resultaat zien te halen. Als dat lukt, zijn we een heel eind op weg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen