Heitinga kan zich 'lekker uitleven' bij Everton

11 november 2009, 14:02

Enigszins in de schaduw van Klaas Jan Huntelaar, Arjen Robben en Wesley Sneijder vertrok ook John Heitinga deze zomer uit Madrid. Hij verruilde Atletico voor een avontuur bij het Engelse Everton. De resultaten zijn voorlopig nog niet denderend, maar Heitinga voelt zich als een vis in het water in de Premier League.

"Het bevalt heel goed, ik heb het echt enorm naar mijn zin bij Everton", zegt de verdediger tegen FCUpdate.nl. "De Engelse competitie ligt me gewoon beter dan de Spaanse. De Primera Division is schitterend hoor, maar Engeland past beter bij mij. Het tempo ligt hoger, het spel is harder...ik kan me heerlijk uitleven", lacht hij.

Hoewel hij het dus prima naar zijn zin heeft, blijven goede resultaten voorlopig uit. Everton staat na elf speeldagen twaalfde in de Premier League en met wedstrijden tegen Manchester United (uit) en Liverpool (thuis) voor de boeg, is de kans niet groot dat de ploeg op korte termijn veel zal stijgen.

eriksson

eriksson

Heitinga moet de bondscoach inderdaad nog overtuigen, want André Ooijer (centraal) en Gregory van der Wiel (rechts) kregen de afgelopen maanden meestal de voorkeur. De komende interlands is Ooijer er niet bij, dus hoopt Heitinga zijn kans te krijgen. "Tegen Australië was ik ook de vervanger van Ooijer, hopelijk nu weer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen