Nederland pakt punt, maar verliest Van Persie

14 november 2009, 22:43   Bijgewerkt: 15 november 2009, 00:24

Qua spel en resultaat kan Oranje tevreden zijn over de oefenpot tegen Italië. Op bezoek bij de wereldkampioen had de ploeg van Bert van Marwijk lang het betere van het spel en pakte het een verdiend punt (0-0). Domper is echter de blessure van Robin van Persie. Hij moest het veld al vroeg in de wedstrijd per brancard verlaten.

Eigenlijk had Van Persie nog amper een bal geraakt, toen hij na elf minuten diep gestuurd werd. Hij wilde uithalen, maar een Italiaans been kwam er tussen. De manier waarop Van Persie vervolgens boos met zijn hand op het gras sloeg, zei direct voldoende. De spits moest er af en is mogelijk lang uitgeschakeld. Dat zal Arsene Wenger, zijn coach bij Arsenal, leuk vinden. Klaas Jan Huntelaar verving Van Persie in de spits. Natuurlijk was het ook aardig om te zien hoe hij presteerde na zijn moeizame periode bij AC Milan, maar de angel was uit de interland.

De thuisploeg bakte er weinig van in de gara amichevole, zoals de Italianen een oefenwedstrijdje noemen. Verder dan één kans voor Raffaele Palladino uit een hoekschop kwam de ploeg van succescoach Lippi, die Livorno-middenvelder Antonio Candreva liet debuteren, voor rust niet. Nederland voetbalde veel beter dan Italië en daar veranderde na rust aanvankelijk weinig aan. Oranje drong aan, Italië wachtte af. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen