Culina: "Australië kan kwartfinale WK halen"

17 december 2009, 13:50   Bijgewerkt: 17 december 2009, 13:58

Jason Culina hoopt komende zomer geschiedenis te schrijven met Australië. In 2006 bereikte het land voor het eerst de tweede ronde van een WK en in Zuid-Afrika hoopt de oud-PSV'er met zijn landgenoten deze prestatie te overtreffen.

"Als groep zijn we nu langer bij elkaar, de meeste jongens hebben al een WK in de benen. Dat extra stukje ervaring kan belangrijk zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we onze prestatie van 2006 kunnen verbeteren", zegt hij op de FIFA-website.

In de groepsfase speelt Australië tegen Duitsland, Servië en Ghana. Geen eenvoudige groep, weet ook Culina. "Toen ik de groep voor het eerst zag, schrok ik wel even. Maar eigenlijk is de poule te vergelijken met onze groep van 2006. Toen hadden we Brazilië, Kroatië en Japan. Brazilië is vergelijkbaar met Duitsland, Kroatië met Servië en Japan misschien met Ghana. Natuurlijk zal het allemaal niet eenvoudig worden, maar op een WK zijn er nu eenmaal geen gemakkelijke wedstrijden."

Als Australië de poule doorkomt, spelen de Socceroos in de tweede ronde tegen een land uit de groep van Engeland, de Verenigde Staten, Slovenië en Algerije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen