Portsmouth gaat faillissement aanvragen

25 februari 2010, 18:11   Bijgewerkt: 25 februari 2010, 19:02

De missie van Portsmouth om vóór vrijdag een nieuwe eigenaar te vinden is mislukt. Daarom gaat de Engelse formatie, hekkensluiter in de Premier League, vrijdag het faillissement aanvragen.

Balram Chainrai, de huidige eigenaar van Portsmouth, onderhandelde de afgelopen dagen met vier verschillende kandidaat-kopers, maar niemand kon aantonen dat ze voldoende financiële middelen hebben om het noodlijdende Pompey daadwerkelijk te kunnen betalen. Chainrai liet dinsdag al weten dat Portsmouth het faillissement zou aanvragen als er voor vrijdag geen koper wordt gevonden.

Het was van belang dat de verkoop voor dit weekend afgewikkeld zou zijn aangezien daarmee de rechtszaak van komende maandag zou komen te vervallen. "We hebben een weloverwegen beslissing genomen om vrijdag het faillissement aan te vragen", zegt Andrew Andronikou, die de zaak in behandeling neemt, tegen SkySports.

Vrijdag wordt meer duidelijk over de toekomst van Portsmouth. De bedoeling is dat het actief blijft in de Premier League, maar vanwege de grote financiële malaise krijgt het wel negen strafpunten. Daardoor lijkt het niet meer aan degradatie te ontkomen, omdat het gat naar de veilige zeventiende plek dan oploopt tot zeventien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen