"Voetbal is simpel, je hebt altijd een probleem"

5 februari 2010, 15:23   Bijgewerkt: 5 februari 2010, 20:02

Jan Everse gooide er op zijn eerste werkdag bij SC Heerenveen een paar uitspraken uit die ook van Johan Cruijff afkomstig hadden kunnen zijn. De logica van de interim-trainer van de Friezen, die de club de komende dertien wedstrijden uit de degradatiezone van de Eredivisie moet leiden, was bijna Cruijffiaans te noemen.

"Voetbal is eenvoudig", begint Everse zijn betoog op de website van Heerenveen. "Je hebt negentig minuten een probleem. Wij hebben de bal, de tegenstander wil hem hebben. Wij willen scoren, de tegenstander wil dat voorkomen. Daar is mijn manier van trainen op gebaseerd. Ik geef ze iedere keer een probleem mee en daar moeten ze een antwoord op verzinnen. Het oplossend vermogen moet omhoog."

Everse wil dus werken aan het 'oplossend vermogen' van zijn ploeg. Tegen FC Utrecht, komende zaterdag, verwacht hij nog weinig te kunnen doen. De voorbereidingstijd was daarvoor te kort, vindt de 56-jarige oud-trainer van FC Zwolle en Sparta. "Vanaf begin volgende week ga ik met spelers praten en trainen. Dan begint mijn eigenlijke werk. Voor Utrecht kan ik niets uitrichten. Ik ben geen tovenaar."

Everse rekent er op dat hij de komende weken genoeg punten pakt om zijn ploeg in de Eredivisie te houden. "Gezien het aanwezige spelersmateriaal, budget en entourage staat Heerenveen veel te laag. Natuurlijk is er wat aan de hand, anders zou Heerenveen niet zo laag op de ranglijst staan. Heerenveen heeft me gehaald om punten te pakken. Dat kan, daar geloof ik in. Anders zou ik hier niet zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen