Bayern profiteert half van flater Schalke 04

10 april 2010, 20:26   Bijgewerkt: 10 april 2010, 21:27

Koploper Bayern München heeft zaterdag in de Bundesliga twee punten laten liggen. De ploeg van trainer Louis van Gaal moest bij nummer drie Bayer Leverkusen genoegen nemen met 1-1. Arjen Robben scoorde opnieuw voor der Rekordmeister, deze keer uit een strafschop.

Bayern bleef ondanks de remise lijstaanvoerder. Door de nederlaag van nummer twee Schalke 04 eerder op de dag bij Hannover 96 (4-2) liep de club uit Beieren zelfs nog een puntje uit. Het verschil tussen de twee titelkandidaten bedraagt na de dertigste speelronde twee punten, met nog vier duels te spelen.

In de eerste helft maakte Bayern allesbehalve een scherpe indruk. De koploper speelde een beetje plichtmatig, in een te laag tempo en met weinig creativiteit. Op de vleugels ging van Franck Ribery en Arjen Robben wel enige dreiging uit, maar ook 'Robbery' kon in de eerste helft het verschil niet maken.

De beste kans voor de rust was voor Leverkusen. Aanvaller Barnetta kreeg na een fout van de zwakke linksback Badstuber een opgelegde kans. Hij schoot de bal op de buitenkant van de paal.

Daar bleef het bij, ondanks nog kansrijke doelpogingen van Toni Kroos, Derdiyok (Leverkusen), Robben en invaller Müller, die in de extra tijd geen verdiende strafschop kreeg. Aanvoerder Mark van Bommel werd in de slotfase door Van Gaal gewisseld nadat de international was geboekt door de arbiter.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl