'El Clasico' prooi voor nieuwe koploper Barcelona

10 april 2010, 23:51   Bijgewerkt: 11 april 2010, 00:55

FC Barcelona heeft El Clasico als winnaar afgesloten. De Catalanen versloegen in Bernabeu Real Madrid met 2-0, door goals van Lionel Messi en Pedro. Hierdoor pakt de regerend landskampioen de koppositie af van Real. Het gat tussen de topclubs is met nog zeven wedstrijden op het programma drie punten.

Er werd voorafgaand aan de klassieker bijzonder veel verwacht van de kraker. In de kwartfinales van de Champions League heerste Barça immers over Arsenal, toch niet de eerste de beste club. En ook Real Madrid toont zich de laatste weken met prima spel goed in vorm. Tel daar de spectaculaire 6-2 zege van Barça van vorig seizoen op Real bij op en de stelling van een boeiend duel is helemaal gerechtvaardigd.

Het openingsdoelpunt schudde Real Madrid wakker, maar behoudens een schot van Gonzalo Higuain, creëerde de thuisclub amper kansen. Daarvoor moest het wachten op de 0-2. Met opnieuw een steekpass stond Xavi aan de basis van die treffer. Pedro rondde de slimme pass vervolgens af met een schot van zestien meter (0-2).

Velen stelden in de aanloop naar deze editie van Real Madrid - Barcelona dat deze wedstrijd beslissend zou zijn voor de titelstrijd in de Primera Division. Op zich zit daar wel een kern van waarheid in - gezien de vorm van beide ploegen is de kans niet heel groot dat ze nog punten morsen - maar met nog lastige uitduels voor Barcelona bij Sevilla en Villarreal op het programma, kan er nog van alles gebeuren in Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen