Robben schiet Bayern München langs mat Lyon

Koen Freriks
21 april 2010, 22:38   Bijgewerkt: 22 april 2010, 00:05

Arjen Robben is goud waard voor Bayern München. Door een doelpunt van de Nederlandse aanvaller is de finale van de Champions League in zicht voor de Duitse topformatie van Louis van Gaal. Olympique Lyon, dat geen moment indruk maakte in de Allianz Arena, werd in de halve finale met 1-0 verslagen.

rosetti

rosetti

Louis van Gaal zag het met lede ogen aan. De rode kaart in de 37ste minuut was ook extra zuur voor de Nederlandse trainer, want niets leek een zege voor Bayern München daarvoor in de weg te staan. De Duitsers domineerden -zelfs zonder de geschorste captain Mark van Bommel- volledig tot het wegvallen van Ribéry. Hoewel Arjen Robben in de eerste helft onzichtbaar was, kreeg Bayern goede kansen via Schweinsteiger, Müller en Olic.

Het bange Olympique Lyon beperkte zich daarna nog meer tot verdedigen. De Fransen kwamen in de hele wedstrijd tot geen fatsoenlijke kans. Bayern München ging als een gek op zoek naar de tweede treffer, wat een nog betere uitgangspositie zou geven. Dat lieten de Duitsers na, maar gezien het gigantische kwaliteitsverschil in de eerste wedstrijd, de veilige 1-0 voorsprong op zak en met een Robben in topvorm zijn Bayern en Van Gaal in de return topfavoriet om de finale te halen. Ribéry zal die wedstrijd moeten missen en waarschijnlijk ook de eventuele finale, want zijn overtreding is ongetwijfeld te fors voor slechts één duel schorsing.