Hiddink baalt als stekker van keuze UEFA

29 mei 2010, 09:29   Bijgewerkt: 29 mei 2010, 09:36

Guus Hiddink is niet te spreken over de beslissing van de UEFA om het EK 2016 toe te kennen aan Frankrijk. Ook Turkije deed een gooi naar het toernooi en volgens Hiddink, de bondscoach van de Turken, had dat land een veel beter 'bid' dan Frankrijk. Hiddink stelt dat de keuze voor de Fransen puur een politieke is.

"Turkije heeft op één stem uiteindelijk niet de organisatie voor het EK 2016 gekregen. Ik begrijp daar niks van. Zo blijkt weer, dat politiek nog altijd het topvoetbal bepaalt", briest Hiddink in zijn column in De Telegraaf. "Ik heb met mijn eigen ogen kunnen zien, hoe sterk het Turkse bid in elkaar steekt. Niet alleen is alles gegarandeerd, in veel gevallen is al met de bouw van nieuwe stadions en de vernieuwing van de infrastructuur begonnen. Hoeveel garanties moet je nog kunnen bieden?"

"Toch is het EK naar Frankrijk gegaan, dat het toernooi niet alleen al twee keer heeft gehad, maar in 1998 nog het WK organiseerde. Dit voelt gewoon niet goed, omdat je het gevoel krijgt dat de inhoud van een bid blijkbaar niet het zwaarste weegt. Anders valt de keuze voor Frankrijk, het land van UEFA-president Michel Platini, niet te rijmen."

Turkije was nog nooit gastheer van een EK of WK. De laatste keer dat Frankrijk het EK organiseerde, was in 1984. Toen pakte het gastland de Europese titel.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen