Kuyt heeft vrede met uitleg Van Persie

20 mei 2010, 14:23   Bijgewerkt: 20 mei 2010, 14:33

Dirk Kuyt maakt geen probleem van de uitlatingen van Robin van Persie. De aanvaller van Arsenal liet vorige week weten dat hij op het WK graag een voorhoede zou vormen met Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Arjen Robben, waarmee hij Kuyt dus indirect passeerde. Geen ramp, vindt de blonde Katwijker.

"Iedereen mag een mening hebben", zei de altijd diplomatieke Kuyt donderdag na de eerste training van het Nederlands elftal in het Oostenrijkse Seefeld. "Dat is alleen maar goed. Maar uiteindelijk bepaalt de bondscoach de opstelling."

"Ik weet bovendien hoe het gaat in de media", vervolgt Kuyt. "Een journalist vraagt aan Van Persie of hij graag met Sneijder, Robben en Van der Vaart speelt. Hij geeft bevestigend antwoord en vervolgens gaat het een week lang over de zogenaamde 'Grote Vier'. Ik heb vrede met de uitleg die Van Persie mij heeft gegeven. En nu moeten we er maar over ophouden. Er is voldoende over gepraat", vindt hij.

"Als ik in topvorm steek, ben ik belangrijk voor dit team. Alle jongens bij Oranje zullen overigens hetzelfde denken", besluit Kuyt. "Dat is ook logisch, met elf spelers word je geen wereldkampioen. We hebben elkaar allemaal nodig. Ik kan als centrumspits uit de voeten, maar besef dat Van Persie en Huntelaar daar ook goed kunnen spelen. Arjen Robben presteert bij Bayern München nu sterk op de rechterflank. We zien allemaal wel hoe het afloopt. Ik ga in ieder geval heel goed mijn best doen."

Kuyt was op het afgelopen EK, in Zwitserland, de vaste rechtsbuiten van Nederland.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen