Scenario's: hoe wint Oranje de groep (niet)

24 juni 2010, 07:30   Bijgewerkt: 23 juni 2010, 22:54

Een plek in de achtste finale is al zeker, maar het staat nog niet vast dat de ploeg van coach Bert van Marwijk zijn groep wint. Een puntje in de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen volstaat voor Oranje, maar ook een nederlaag kan voldoende zijn.

Pakt Nederland één of drie punten tegen Kameroen, dan eindigt het als eerste in de groep en speelt het op 28 juni in Durban zijn volgende wedstrijd tegen de nummer twee van Groep F. Verliest Oranje, dan zijn de volgende scenario's mogelijk:

Oranje verliest, Japan en Denemarken spelen gelijk

In dit scenario heeft Nederland de groep sowieso gewonnen, ongeacht het resultaat tegen Kameroen. Ook al verliest Nederland met 5-0 van de Afrikanen, Japan en Denemarken komen bij een gelijkspel allebei op vier punten. Dat zijn er dan nog altijd twee minder dan Oranje. Kameroen kan op maximaal drie punten komen.

Oranje verliest, Japan wint van Denemarken

Nederland staat nu op zes punten, Japan op drie. Het verschil in doelsaldo tussen beide teams is drie, Oranje heeft plus drie en Japan nul. Om Oranje in te halen, moet Japan die drie doelpunten dus inhalen. Als Japan echter bijvoorbeeld met 2-0 wint en Oranje met 1-0 verliest, komen beide teams exact gelijk. In dat geval geeft het betere onderlinge resultaat (1-0) van Nederland de doorslag. Om Oranje in te halen en de groep te winnen, moet Japan dus vier doelpunten goedmaken.

Oranje verliest, Denemarken wint van Japan

Dit scenario verschilt niet veel met bovenstaand scenario, met als enige onderscheid dat het doelsaldo van Denemarken iets slechter is dan dat van Japan. De Denen staan na twee duels op min één. Ook de Denen zullen dus vier goals moeten inhalen om Oranje te passeren. Wint Denemarken met 2-0 en verliest Oranje met dezelfde cijfers, dan nemen de Scandinaviërs de eerste plaats in de groep over. Het aantal gescoorde goals (drie voor Oranje en vier voor de Denen) is dan doorslaggevend.

Mogelijke vervolgwedstrijden Nederland

Bij groepswinst: op 28 juni om 16.00 uur in Durban tegen runner-up Groep F

Bij tweede plek: op 29 juni om 16.00 uur in Pretoria tegen winnaar Groep F

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen