Driemaal scheepsrecht voor Oranje?

11 juli 2010, 13:56

Vandaag moet het gebeuren voor Oranje! Na de verloren finales van 1974 en 1978 krijgt Nederland voor de derde keer de kans om wereldkampioen te worden. Europees kampioen Spanje is in Soccer City de tegenstander. Bij Oranje twijfelt niemand aan een goede afloop. Zou het dan eindelijk gaan gebeuren?

Arjen Robben zei het deze week in een tv-interview zonder blikken of blozen: “Iedereen weet dat wij van Spanje gaan winnen.” Met iedereen bedoelde hij alle spelers in de selectie. Het zelfvertrouwen bij Oranje is zó groot, dat de ploeg het gevoel heeft dat het de hele wereld aan kan. Brazilië, Spanje: laat maar komen. Oranje lust ze rauw.

Eén wedstrijd scheidt Nederland van wereldgoud, maar die wedstrijd is wel tegen de beste ploeg ter wereld. Spanje begon het toernooi met een uitglijder tegen Zwitserland (0-1), maar maakte daarna veel indruk. De ploeg won alle duels ná de groepsfase met 1-0, maar kwam alleen tegen Paraguay even in de problemen. Tegen Portugal en Duitsland was Spanje superieur. De Europees kampioen had in beide duels zo veel balbezit, dat de tegenstander nooit echt aanspraak maakte op de winst.

Hoe het ook gaat, het voetbal krijgt sowieso een nieuwe wereldkampioen. Dat kan Spanje zijn, maar wij hopen natuurlijk allemaal op Nederland. In de jaren '70 verdienden we het al, maar struikelden we twee keer in de finale over het gastland. Nu, in de derde finale, moet het maar gebeuren. Driemaal is scheepsrecht.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen