Enthousiasme staat voorop bij 'Oranje B'

9 augustus 2010, 14:00   Bijgewerkt: 10 augustus 2010, 10:37

Eén WK-ganger, zeven debutanten en een handvol spelers die normaal gesproken niet in aanmerking zouden komen voor Oranje, melden zich vandaag bij bondscoach Bert van Marwijk. Vanmiddag werkt de gelegenheidsselectie een training af, een dag later stapt de ploeg in het vliegtuig naar Donetsk voor een oefenduel met Oekraïne. Misschien wel de meest overbodige interland van de laatste jaren.

Als het aan de KNVB had gelegen, was de wedstrijd in Oekraïne niet doorgegaan. Omdat het verblijf in Zuid-Afrika langer duurde dan gepland, waar overigens niemand over klaagde, kwam de geplande oefeninterland tegen Oekraïne ongelegen. De bond nam contact op met de collega's in Oekraïne, maar daar peinsde men er niet over om de wedstrijd uit het programma te halen. Oekraïne had het WK gemist en wilde, met het oog op het EK van 2012 in eigen land, graag weer eens voetballen.

Elk nadeel heeft bovendien zijn voordeel, weet ook Van Marwijk. “Voor mij is het een uitgelezen mogelijkheid deze talentvolle spelers met het oog op de kwalificatieduels voor EURO 2012, een paar dagen onder mijn hoede te hebben.”

Bruma

Bruma

Dat kan van Fer, Bruma, Beerens, De Jong en Van Wolfswinkel nog niet gezegd worden, maar het enthousiasme bij deze spelers is er niet minder om. “Ik kijk er naar uit, hartstikke leuk dat ik de kans krijg om de bondscoach te laten zien wat ik kan”, zei Van Wolfswinkel zondag tegen FCUpdate.nl. Met zijn motivatie zit het wel goed, bleek toen gevraagd werd of zijn lichte nekblessure geen probleem zou opleveren. “Welnee. Zelfs met een gebroken been zou ik nog naar Oranje gaan.” Bruma besloot zelfs, speciaal voor deze interland, een operatie aan zijn lies uit te stellen.

Enthousiasme. Daar moet Nederland het deze week dus vooral van hebben. Het resultaat tegen Oekraïne moeten we, ongeacht wat dat is, maar snel vergeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen