AZ zonder Moreno en Holman tegen Roda JC

9 september 2010, 18:41

AZ-trainer Gert Jan Verbeek kan zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (20.45 uur) geen beroep doen op Hector Moreno en Brett Holman. Moreno komt pas vrijdagochtend terug van zijn uitstapje met het nationale elftal van Mexico, terwijl Holman deze week tijdens een interland een kuitblessure opliep.

“Héctor vliegt ’s nachts, wat niet bevorderlijk is voor zijn fysieke gesteldheid. Ik neem die jongen niks kwalijk. Het is gewoon vervelend dat hij vandaag niet bij de tactische training kon zijn. Dan kies ik liever voor een fitte Kew Jaliens”, legt Verbeek uit.

Naast Moreno en Holman moet Verbeek het ook doen zonder Simon Poulsen en Charlison Benschop. “Bij Poulsen is tijdens de laatste MRI-scan geen schade meer ontdekt. Als dat zo blijft, dan kan hij maandag een helft bij Jong AZ spelen. Benschop traint weer volop mee, maar is nog niet zo ver als Simon”, meldt de Deventenaar.

Ook Sergio Romero is binnenkort weer beschikbaar voor Verbeek. Dit seizoen heeft de goalie nog geen minuut gespeeld voor de Alkmaarders omdat hij op een transfer rekende. Die houding heeft echter geen gevolgen voor hem. “Romero komt gewoon in aanmerking om te spelen”, belooft de tacticus alvast. “Ik vond hem tegen Spanje heel aardig keepen. Zijn probleem is echter dat hij nog niet op de hoogte is van de teamafspraken en hij geen enkele wedstrijd in de voorbereiding heeft gekeept. Zodra hij er is gaan we in gesprek over zijn ideeën.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen