Leekens heeft begrip voor reactie Van Buyten

8 september 2010, 16:08

Daniel van Buyten haalde eerder vandaag fel uit naar de Belgische media, die hem vorige week na zijn fout tegen Duitsland met de grond gelijk maakten. Bondscoach Georges Leekens van België begrijpt de reactie van de centrumverdediger, die zijn blunder dinsdag tegen Turkije (3-2 verlies) overigens ruim herstelde met twee goals.

“Zijn uitlatingen zijn terecht", zei de oud-coach van Roda JC Kerkrade tegen Sporza. "Hij mag zijn emoties uiten. Van Buyten heeft correct gereageerd, op het veld, zoals het hoort. Hij komt erg graag uit voor zijn land. Ik heb zijn boodschap na de match gelezen. Ik vind het logisch dat een speler zich verdedigt als hij aangevallen wordt."

Leekens wil het hele incident nu zo snel mogelijk vergeten. "Daniel Van Buyten is een goede verdediger. Hij heeft een foutje gemaakt, maar hij heeft dat ook rechtgezet”, vervolgt de tacticus. "Terechte kritiek moet je kunnen slikken, maar op onterechte kritiek moet je reageren. Ook Van Buyten heeft zijn eer en zijn trots. Er zijn er veel die het al lang opgegeven zouden hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen