Leekens: "Ik ga Van Buyten niet executeren"

5 september 2010, 11:54   Bijgewerkt: 5 september 2010, 14:50

België speelde vrijdag een prima EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland, maar een foutje van Daniel van Buyten na de pauze brak de Rode Duivels op (0-1). De misser van Van Buyten kwam hem op veel kritiek te staan, maar bondscoach Georges Leekens neemt de verdediger van Bayern München in bescherming.

“Je moet naar alles kijken”, zegt Leekens in Het Nieuwblad. “De grootste fout wordt eerder gemaakt. De bal wordt lateraal weggespeeld terwijl ik had gevraagd verticaal te spelen. Dan maakt Daniel dat foutje, maar hem nu met alle zonden van Israël overladen, ga ik zeker niet doen. Ik ga hem niet executeren. Ik sta honderd procent achter mijn spelers. Hier wordt flink overdreven. Daar doe ik niet aan mee.”

Van Buyten hoeft ondanks zijn foutje niet te vrezen voor zijn basisplek tegen Turkije. “Ik ben niet van plan mijn ploeg voor Turkije bekend te maken, maar ik kan je nu al zeggen dat Van Buyten zeker zal spelen. Ik zie geen reden om hem te passeren.”

“Hij is speler van Bayern München, finalist in de Champions League. Dat is toch geen klein ploegje?”, vervolgt Leekens. “Hij maakt foutjes maar die maakt iedereen. In de Belgische competitie zie ik veel meer fouten dan dit. We moeten nu niet doen alsof we op internationaal niveau zoveel betere spelers hebben dan Van Buyten.”

Leekens rekent ook zijn andere spelers de verliesbeurt tegen de Duitsers aan. “We hebben drie foutjes gemaakt, de Duitsers vier”, stelt hij. “Wij hebben daar niks van afgestraft, de Duitsers één. En dat was dan nog niet onze zwaarste fout. Het is dus overdreven Daniel aan de schandpaal te nagelen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen