Ook Liverpool kan niet winnen in Galgenwaard

30 september 2010, 20:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na de 4-0 overwinning op Celtic een maand geleden heeft FC Utrecht opnieuw in eigen stadion een knap resultaat geboekt tegen een grote naam uit het Europese voetbal. Tegen Liverpool speelde de ploeg van coach Ton du Chatinier in de Galgenwaard met 0-0 gelijk. Dat was zeker niet onverdiend, want FC Utrecht deed geen moment onder voor de achttienvoudig kampioen van Engeland.

Zo’n spektakel als tegen Celtic werd het niet, maar ook ditmaal was onduidelijk wie nu precies de Europese grootmacht was. Liverpool had door de recente resultaten in de Premier League weinig zelfvertrouwen en leek geen moment van plan om er iets moois van te maken in de Galgenwaad. Een puntje in een Europese uitwedstrijd is prima, leek de gedachtegang van de Engelsen.

Pech dus voor FC Utrecht, maar de ploeg rook bloed. Via Mulenga, Cornelisse en Mertens kreeg de thuisploeg voor rust nog een paar kansjes, maar goals vielen er niet. Liverpool stelde daar, op een schot van Fernando Torres na, niets tegenover.

Als er een team aanspraak maakte op de zege was het Utrecht en het scheelde niet veel of drie punten waren ook daadwerkelijk in de Domstad gebleven. Met nog een kleine tien minuten te gaan drukte Mulenga tussen twee tegenstanders zijn maatje 46 tegen de bal, maar het schot van de Afrikaan ging net naast. Een half uurtje daarvoor was Michael Silberbauer uit een corner dicht bij de 1-0 geweest, maar zijn kopstoot uit de kluts werd van de lijn gehaald door Raúl Meireles.

Het bleef zo 0-0, een resultaat dat FC Utrecht volop in de race houdt voor een plek in de volgende ronde. Met twee punten uit twee duels staat de ploeg op de gedeelde tweede plaats, vlak achter Liverpool. Over twee weken komt Steaua Boekarest naar de Galgenwaard. Als Utrecht dan weet te winnen, lonkt Europese overwintering.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen